Dr. Corina Mihaela Zaharia
Profesor, psiholog, antreprenor social
Despre

Autorul acestui curs online este Corina Zaharia, psiholog cu experiență de peste 35 ani în domeniu, (membru al Asociației Psihologilor din România și al Colegiului Psihologilor din România încă de la înființare) îmbinând activitatea practică cu cea academică.

Ca practician, a început activitatea în domeniul psihologiei transporturilor și respectiv al psihologiei muncii și organizaționale. A urmat ulterior o specializare aprofundată în aria psihologiei clinice, în special psihopatologia copilului și adolescentului, fiind angajată psiholog clinician în cadrul Clinicii Universitare pentru copii și adolescenți “Gh. Marinescu”, secția V neuropsihiatrie, precum și ca psiholog clinician  în cadrul secției de pediatrie a Policlinicii MAI, iar ulterior în cea de psihiatrie.

În plus, activează că membru fondator în cadrul a două organizații: cabinetul psihologic din cadrul  Zaharia și Asociații SCPP, unde în prezent desfășoară și activitatea de supervizare profesională și Asociația de Psihologie Aplicată și Științe Conexe “No Stress Center”, care a organizat mai multe workshopuri și congrese internaționale de psihologie. Asociația de Psihologie Aplicată și Științe Conexe “No Stress Center” devine, începând din 2015, furnizor acreditat de servicii de formare pentru psihologi și organizează cursuri de formare complementară și continuă (acreditate de Colegiul Psihologilor din România).

Pe partea academică, dr.Corina Mihaela Zaharia a activat ca profesor asociat timp de peste 12 ani în cadrul Universității București, Fac. de Psihologie și Științele Educației (la masterul Managementul formării în psihologia muncii, transporturilor și serviciilor), precum și ca profesor/trainer, ulterior șef al catedrei de Management și Legislație, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul MAI.

În prezent, pe lângă activitatea de supervizare, colaborează ca psiholog principal și membru fondator în asociațiile “Serenity Home”, în domeniul serviciilor sociale, al îngrijirii seniorilor  și “All4joy”, în aria de educație timpurie a copiilor și a serviciilor sociale pentru copii și tineri.

Incepând cu 2009, a obținut mai multe certificări internaționale, ca master în NLP (Neuro-Linguistic Programming), Coaching, TLT (Timeline Therapy) și Hipnoză, integrând aceste noi abilități în cadrul practicii sale profesionale.